Utstyr for bedøvelse hos tannlegen

Bedøvelse

Published by on 1. oktober 2022

Vi ønsker at alle har en god og smertefri opplevelse hos oss. Bedøvelse er et flott hjelpemiddel for å oppnå dette. For mange prosedyrer som tannfyllinger, kroner og fjerning av visdomstenner er det vanlig med lokalbedøvelse i operasjonsområdet.

Finnes det teknikker som gjør sprøytestikket mindre vondt?

Mange har vonde minner og følelser knyttet til sprøyter. Dette er veldig forståelig og noe våre tannleger tar stort hensyn til. Som regel kan ubehaget ved bedøvelse reduseres ved å bruke god tid når man trykker middelet inn i vevet. Ved kort tid og høyt trykk kan det oppstå smerter og ubehag. 

Hvis man er spesielt engstelig for selve sprøytestikket kan man først bruke en bedøvelseskrem eller -spray som bedøver området som skal injiseres i de sekundene det er nødvendig.

Sprøyte

Trenger noen mer bedøvelse enn andre?

Det er vist at noen individer trenger høyere doser for å oppnå full bedøvende effekt. Dette er knyttet til kroppens evne til å bryte opp og metabolisere bedøvelsesmiddelet. Faktisk viser forskning at rødhårede statistisk har behov for høyere dose enn andre, og man tror dette er knyttet til spesifikke gener.

Hvor lenge varer bedøvelsen?

Effekten av bedøvelsen varierer avhengig av bedøvelsesmiddel, -mengde og hvilket område som bedøves. Det er også individuelle forskjeller som gjør at noen har effekt av bedøvelsen i lengre tid enn andre. Det mest brukte bedøvelsesmiddelet er Xylocain Dental og har en virkningstid på 2-3 timer.

Våre tannleger vil alltid strebe etter å gi deg den beste mulige opplevelsen ved behov for bedøvelse. Ta kontakt med oss for en undersøkelse.